Bolygónk és Városunk

2022.05.03. 17:30

A balatonfüredi Szabadi Edit környezetvédelmi díjat kapott

Bolygónk és Városunk környezetvédelmi-díjat vehetett át a balatonfüredi Szabadi Edit intézményvezető-mesterpedagógus, neveléstudomány szakos bölcsész, oktatásmenedzsment-köznevelési szakértő Potápi Árpád János államtitkártól, a Magyar Tudományos Akadémián a közelmúltban.

Kovács Erika

A díjazott a Balatonarácsi Református Egyházközség fenntartásában működő, 67 férőhelyes Csillagkert Református Óvoda vezetője. Szabadi Edit egy korábbi nyilatkozatában kijelentette, a keresztyén szellemű óvodában a gyermekeket Istennel való kapcsolatra segítik, hogy fölfedezzék mindenkiben az értéket, törekedjenek az elemi bibliai normák szerinti viselkedésre. Céljuk, hogy a gyermeknek a játék mellett örömöt jelentsen a tanulás és készen álljanak az iskolás életmódra. A keresztyén óvodai nevelésre jellemző a szeretet. –Óvodás korban, amikor a legbefogadóbb, a legszenzitívebb a gyermek, akkor tanítsunk és adjunk át olyan ismereteket, ami életének meghatározója lehet. Az óvodai nevelés, az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának szellemében, a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszik az őt megillető jogok tiszteletben tartásával oly módon, hogy mindegyikük egyenlő eséllyel részesülhessen a színvonalas nevelésben, fogalmazott Szabadi Edit. Hozzátette, az óvodás gyermeket, mint fejlődő személyiséget szeretetteljes gondoskodás és különleges védelem illeti meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában