Negyedszázados jubileum

2022.05.26. 14:00

Üveges tánccal ünnepeltek a hajmáskéri nyugdíjasok

A Hajmáskéri Vadgesztenye Nyugdíjasklub fennállásának 25 éves jubileumi rendezvényén Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntötte a tagokat.

Rimányi Zita

Forrás: képviselői iroda

Szerencsére gyakran van okunk Hajmáskér fejlődését, a különböző beruházások elkészültét ünnepelni, de érdemes a dolgok mögé nézni, és vetni egy pillantást azokra is, akik ezt a községet éltetik és jelenét megalapozták. Köszönöm, hogy nemcsak munkával töltött éveik alatt, de azóta is mozgatórugói a helyi közösségnek – fogalmazott a honatya. 

Forrás: képviselői iroda

– Úgy tartották a régi öregek, kell valahová tartozni. Sok idős tagunk egyedülálló, a klubban szívesen beszélget kortársaival, közös programokon vehetünk részt – erről a nyugdíjasklub vezetője, Borsné Szlapák Julianna beszélt lapunknak. Friss nyugdíjasként nemrég csatlakozott az összetartó csapathoz, de már régóta készült erre, többek közt a helyi idősek néptánccsoportja miatt. Látványos üveges táncukat a megalakulásuk óta eltelt negyedszázadra emlékezve is eljárták, fejükön a palackokkal. Julianna szerint ezt könnyű megtanulni, csak egyenesen kell tartania magát a táncosnak, a fejét nem szabad mozgatnia. Az ünnepi műsoron sem esett le egy üveg sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában