Gyász

2022.07.30. 20:00

Elhunyt a férfi, aki szenvedélyesen szerette a Balatont

Örök nyugalomra helyezték Heckenast Pétert egy Balatonra nyíló sírhelyen, római katolikus szertartás szerint az alsóörsi temetőben július 30-án, szombaton. A természet erőit magyar bajnokként is uralta a vitorláson, de most sajnos elveszítette a küzdelmet egy betegség ellen. Hetvenéves volt.

Kovács Erika

Forrás: Pixabay

Heckenast Péter, ahogy többen nevezték, Hecki a feleségével, Katalinnal évtizedek óta Alsóörsön élt, budapesti lakásában keveset időzött, főleg, mióta fiatalon egy betegség miatt egyik felére lebénult, és emberfeletti akaraterővel teljes életet élt. Így építette meg imádott unokáinak az alsóörsi kertben a kis homokozót, csúszdát is. 
Mindig ünnep volt számára, amikor családja körében időzött a Balatonnál, amit szenvedélyesen szeretett, ahogy Alsóörsöt és a vitorlázást is. A község életének részese volt, rendkívül okos, tájékozott, kitűnő közösségi ember hírében állt. Barátaival szívesen beszélgetett Alsóörs híres közösségi kocsmájában. 
Gazdag életútját családja, barátai körében Berkes Péter római katolikus plébános, a lánya, Herczegfaly-Heckenast Katalin és Blazsovszky Gábor, fiatalkori barátja méltatta. Az életről, a természetről, a hajózásról való gondolkodását kitűnően érzékeltette Rod Stewart Sailing (Vitorlázás) című dala: „Elhajózunk viharos vizeken át, Ó, Istenem, hogy melletted legyek, hogy szabad legyek”.

Képek a kiváló hajós temetésén, a ravatalozóban. Egyiken Heckenast Péter egy vitorlás árbócára hajol
Forrás: Kovács Erika/Napló

A balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet honlapján egyebek mellett közli, a Tenke Tibor kormányos és Heckenast Péter mancsaft a csillaghajóban, mely a vitorlázás Forma-1-esének számított, 1983-ban és 1985-ben harmadik, 1987-ben pedig első helyezést értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában