Testvérváros

2022.07.20. 12:01

Német vendégek jártak Úrkúton

Bajor testvérvárosi delegációt fogadtak Úrkúton, hogy erősítsék a két nép közötti barátságot.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Forrás: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az Úrkúti Oberpleichfeldi Baráti Társaság két év után újra fogadhatta Oberpleichfeld testvértelepülés küldöttségét a faluban.

Hat évvel ezelőtt kötött partner kapcsolatot Úrkút és a bajorországi település. Az idei látogatás különösen örömteli volt, hiszen két éve nem találkozott a két nemzet baráti társasága. Az itt töltött időt tartalmasan töltötték, kirándultak a környéken, de megnézték a magyar főváros Budapest nevezetességeit gyalogszerrel és a Dunán hajózva is, majd megcsodálták a Halászbástyát és az onnan nyíló Pazar kilátást. A fővárosi látogatást követő napokban a kultúráé volt a főszerep, kiállítási tárlaton jártak Keszthelyen, a Festetics Kastélyban, majd Sümegre látogattak, ahol nagy élmény volt a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a vár kazamatáiban rendezett lovagi torna, melyet egy bőséges királyi lakoma zárt. Esténként a falu közösségi házában vidám beszélgetésre jöttek össze a barátok. Az utolsó nap estélyén ígéretet tettek egymásnak, hogy jövőre ismét találkoznak majd, de akkor már Oberpleichben, megerősítve a köztük időközben szövődött új és régi barátságokat. - mondta el Novák Antalné az Úrkúti Oberpleichfeldi Baráti Társaság tagja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában