Látogatás

2022.07.08. 10:00

Veszprémi ukrán gyerekek a Parlamentben

A veszprémi DNIPRO Országos Ukrán Kulturális Egyesület a Máltai Szeretetszolgálat támogatásával és Grexa Lilija Ukrán parlamenti szószóló meghívására kirándulást szervezett a Parlamentbe a veszprémi ukrán gyerekek és családjaik részt vételével.

Jákói Bernadett

Veszprémi ukrán családok az Országház Látogatóközpontjában Grexa Lilija szószóló és az ukrán egyház képviselői körében Fotó: Jákói Bernadett

Egy kis belvárosi, Duna-parti korzózás során a József Attila dunai szobránál meghallgattak egy sajátos versét magyar nyelvű előadásban, de megismerkedhettek a Kossuth tér épületeivel, nevezetességeivel, majd  a "Duna-parti cipők" történelmi emlékmű megtekintését követően,12 órakor ukrán nyelvű idegenvezetés várta a csoportot. Iryna Viv ukrán nyelvű idegenvezető kalauzolásával megismerkedhettek a gyerekek az Országház belső építészeti csodáival, bepillanthattak az ülésterembe, és gyönyörködhettek a magyar koronázási ékszerekben. A Látogatóközpontban   a szószóló asszony mellett Damján  Gáborij  görög-katolikus atya  üdvözlete  és Szusz Sztepan az Ukrán Görög-katolikus Egyház kijevi püspökével  történő találkozás biztosította, hogy a gyerekek vendégeik lehettek  egy hűsítő fagyira, valamint apró ajándékban is részesültek.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában