Élménydús napok

2022.07.26. 11:00

Vidám programok várták a gyerekeket a halimbai Erzsébet-táborban

Erzsébet-táborban töltöttek két hetet júliusban a halimbai iskolások.

Tisler Anna

Népszerű volt a csillámtetoválás, arcfestés, sokan álltak sorba a szép mintákért

Forrás: Tisler Anna / Veszprémi Napló

Lukács Zsanett művelődésszervezőtől megtudtuk, hogy az első héten a halimbai iskola alsó tagozatosait várták a napközis táborba, a második héten a helyi lakos általános iskolásokat elsőtől nyolcadik osztályig. A gyerekek hetente 500 forintért rengeteg programot és napi négyszeri étkezést kaptak. 
A táborokat Szalai Katalin védőnővel közösen szervezték, írták meg a pályázatot. A lebonyolításban közreműködött a helyi családsegítő, az önkormányzat és az iskola dolgozói, az ajkai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársa, helyi önkéntes fiatalok. A szőci Kahu Egyesület is támogatta a tábort. A szülők örültek, hogy ilyen alacsony összegért nyaralhat a gyermekük. 

A község a kezdetektől meghirdeti a tábort, nagy sikerrel. Az alsó tagozatosoknak az első napon kézműves-foglalkozásokat, közös játékokat tartottak, volt ugrálóvár, óriás társasjáték, csillámtetoválás, kedden az alsópáhoki Bobo Fun Parkba mentek, szerdán gyalogtúrát tartottak a Malomvölgybe akadályversennyel, majd a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületből Császár Zsolt előadását hallgatták. Csütörtökön az ajkai strandon fürödtek, az utolsó napon a művelődési házban többek között Horváth Csaba lufibohóc, arcfestés, csillámtetoválás várta őket. A második héten balatoni hajózás, sportolás, különféle foglalkozások várták a gyerekeket. A programnak része volt a környezetvédelem, a közösségépítés, a kirándulás. Az iskolások élménydús napokat töltöttek együtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában