Kéznél a segítség

2022.08.25. 14:00

Tollinjekciók kerültek bakonyi óvodákba

Korábban írtunk arról, hogy a veszprémi oktatási és nevelési intézményekbe kerültek epipen injekciók, amelyek életmentőek lehetnek.

Rimányi Zita

Forrás: MW

Kérdésünkre a zirci önkormányzat arról adott tájékoztatást, hogy szintén beszereztek ilyen gyógyszereket, amelyek allergiás rohamok esetén beadandók. A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde székhelyén és a lókúti, a borzavári tagóvodában szintén rendelkezésre állnak. Az elsősegélynyújtó dobozokban helyezték el azokat. Az óvoda munkatársai kiképzést kaptak, felkészítették őket esetleges gyors használatukra az Országos Mentőszolgálat munkatársai.
Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid lókúti polgármester tájékoztatása szerint falujukban egy gyermekintézmény működik óvodatársulás keretében. Megjegyezte: "Természetesen van epipen injekció az óvodai tagintézményünkben, és képzés is volt a használatához. Nagyon reméljük, hogy nem lesz rá szükség, de fontossága nem is volt kérdéses." Ezek a tollinjekciók önadagolók, rovarcsípés, étel- vagy gyógyszerallergia esetén a súlyos reakciók azonnali kezelésére alkalmasak.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában