Futás

2022.09.22. 19:00

Kihívás volt a Magyar Honvédség Mezei Futóbajnoksága

A hét közepén rendezték meg az MH Mezei Futóbajnokságát, ahol a versenyzők az egyéni számokban, változatos talajon, 3000 és 6000 méteres távokon álltak rajthoz, a délutáni csapatversenyben pedig négyszer 1000 méteres, fegyveres váltóban indultak a csapatok.

Napló

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Lapunk megtudta azt is, hogy az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ versenyén 23 katonai szervezettől mintegy 260 versenyző indult. A megmérettetés délelőttjén két versenyszámban rajtolhattak a katonák: 3000 és 6000 méteres távot kellett teljesíteniük. Nehezítésként az 1500 méter hosszúságú pályán salakon, erdei ösvényen, rézsűn és húsz métert aszfalton is futottak az indulók.

Ugyanakkor a honvedelem.hu azt írja, hogy Róth Balázs őrnagy, az MH 25. Klapka György Lövészdandár versenyzőjének ez volt a tizenötödik futóbajnoksága. Az idei versenyen a háromezer méteres távon indult egyéniben és bízott benne, hogy a korábbi honvéd bajnoki címek mellé a mostani versenyen begyűjtheti a következő aranyérmet. Mint kiderült, számára a futás nem ér véget a katonai versenyekkel, hiszen szabadidejében triatlonozik, ezért nem csak a honvédség berkein belül készült a megmérettetésre. 

A lövészdandár ugyanakkor váltófutásban is próbára tette magát, abban reménykedtek a katonai szervezet képviselői, hogy éremmel a nyakukban távoznak. 

– Nehéz, hiszen bakancsban és gyakorló egyenruhában futni nem olyan, mint sportfelszerelésben. A terep is más, mint egy sík, betonos pályán, tehát mindenféleképpen kihívást jelent. Ezen a versenyen is mindig népes, jó mezőny jön össze – válaszolta az őrnagy arra a kérdésre, hogy mennyire tartja nehéznek a versenyt.

Természetesen több kategóriában lehetett nevezni, a férfiak és nők között is hirdettek abszolút győztest, továbbá 30 és 55 éves kor közötti kategóriákban is indulhattak, ahol éremmel jutalmazták az első három helyezettet. Az egyéni indulók esetében a beérkezés sorrendje döntött, a csapatversenyt az a csoport nyerte, amelyik a helyezéseknek megfelelően a legtöbb pontot gyűjtötte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában