Impozáns

2022.10.19. 07:00

Átadták az új bölcsődét Badacsonytomajon

Huszonegy apróság számára nyújt ellátást a minap immár hivatalosan is átadott bölcsőde Badacsonytomajon.

Szijártó János

Fotó: Szijártó János/Napló

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Krisztin N. László polgármester köszöntötte a résztvevőket, a szülőket, hozzátartozókat, a képviselő-testület tagjait és a legifjabb korosztály képviselőit az impozáns épület lépcsőjén.

 - Szívügyünk a gyerekek jövője, ami a város jövőjét is meghatározza. Badacsonytomajon 94 éve indult el az óvodai nevelés, 29 évvel ezelőtt találta meg mai helyét, itt, a Kert utcában. 2013-ban, amikor a kormány jelentős forrásokat biztosított a bölcsődék építésére, mi is gondolkodóba estünk egy esetleges pályázat kapcsán. Bizonytalanok voltunk, mivel Badacsonytomajon a bölcsődei nevelésnek nem volt hagyománya. Azonban felmérve az igényeket, belevágtunk, és jelentős saját erővel építettük meg a hét férőhelyes úgynevezett mini bölcsődét egy hatvanmillió forintot meghaladó beruházással. Hamar kiderült, jóval több helyre lenne szükség, így egy új pályázati lehetőséget ragadtunk meg, s bővítettük további tizennéggyel a bölcsődei helyek számát úgy, hogy az óvodához új épületszárnyat építtettünk.

A 82 milliós projekthez 75 millió forintot nyertünk pályázaton - mondta a polgármester.

Fotós: Szijártó János/Napló

Bolfné Tóth Melinda, a Pipitér Közös Fenntartású Napközi Otthonos Óvoda, Mini Bölcsőde és Bölcsőde intézményvezetője arról szólt, hogy az itt élők számát figyelembe véve eleinte kételkedett a bölcsőde szükségességében. Hozzátette, már a mini bölcsőde megnyitása utáni első évben látták, hogy a szolgáltatás nagy hiányt pótol és indokolt a további bővítés. Az új, jól felszerelt bölcsődei szárny nyári megnyitása után a gyerekek létszáma rövid időn belül elérte a maximális huszonegyet.

Az ünnepségen a nagycsoportos óvodások adtak énekes, táncos műsort, Bedy Imre plébános megáldotta az épületet, a meghívott vendégek az új szárny ajtaja előtt kifeszített nemzeti szalag átvágása után megtekintették az intézményt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában