Csingervölgy

2022.10.24. 14:00

Fafesztivál az erdő szélén

Több százan látogattak el a Csingervölgyért Egyesület által második alkalommal megrendezett Csingeri Fafesztiválra a Bányászati Emlékparkba a hétvégén. 

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A kisvonat a rendezvény ideje alatt ingyenesen vitte a résztvevőket végig Csingervölgy főutcáján és a Bányászati Múzeumba, ahova sokan be is tértek, hogy megnézzék a kiállításokat majd megválaszolják a feladatlap kérdéseit. A parkban különféle feladatokkal tölthették az időt a résztvevők. Aki regisztrált menetlevelet vett át, és ha legalább öt állomáson részt vett, tombolajegyet kapott ajándékba. A Kreatív kuckóban falevelekből készítettek faliképet. Sokan meglepődtek, hogy némi fantáziával és kézügyességgel mi mindent ki lehet hozni néhány színes őszi falevélből. Fából készült ügyességi játékok is várták a résztvevőket. Gerencsér Hilda, a Csingervölgyért Egyesület elnöke elmondta,  céljuk, hogy bemutassák a más városrészben vagy más településen élőknek az erdő mellett, szép természeti környezetben fekvő, bányászati hagyományaira büszke városrészt, keltsék fel az érdeklődést a környezetvédelem, a környezettudatosság iránt, generációk számára olyan programokat biztosítsanak, amelyben minden korosztály tevékenyen részt tud venni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában