Hon nap

2022.10.24. 20:00

Közösségépítés ügyességi feladatokkal ünnepelt a várpalotai intézmény

Tájékozódási feladatok és sportos, az ügyességet igénylő próbák is szerepeltek a várpalotai Várkerti Általános Iskola által szervezett Hon napon, amelyet idén is a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával rendezett meg a névfelvételének 25. évfordulóját ünneplő tanintézmény.

Szabó Péter Dániel

Izgalmas próbatételek várták a várpalotai diákokat a Várkerti iskola rendezvényén Fotó: Szabó Péter Dániel

A 2016 óta Örökös ökoiskola címmel is rendelkező Várkerti öko-munkaközössége évek óta megszervezi a diákoknak a Hon napot, amelynek célja, hogy kötetlen, könnyed, ám mégis színes programon vehessenek részt a nebulók, ahol az elméleti ismeretek mellett a mozgás is nagy hangsúlyt kap. 

– Közösségépítő rendezvényünkön minden évben vegyes csapatokba osztjuk iskolánk közel 400 tanulóját, így fiatalabbak és idősebbek együtt oldanak meg feladatokat a 24 helyszínen. Az alsó és felső tagozatos tanulóink csak akkor teljesíthetik sikerrel a különböző állomásokat, ha együtt dolgoznak, összefognak, így a nap végére közösségéé formálódnak – mondta el kérdésünkre Vancsek Ferenc, a Várkerti iskola tanára. 

A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával megszervezett Hon nap állomásain az elméleti ismereteken túl ügyességükre és gyorsaságukra is szükségük volt a fiataloknak. Kötélhúzás és tájékozódási verseny éppúgy szerepelt a feladatok között, mint a gólyalábazás vagy a rönkjárózás, de íjászkodni is kellett a fiataloknak, s nerf-pálya is várta a résztvevőket az iskolában, illetve a szomszédos Thury-vár környékén. 

A Hon nap lebonyolításán túl a Honvédelmi Sportszövetség pályázati támogatásának köszönhetően az iskola nyolcadikos osztályos tanulói ellátogattak a Parlamentbe, illetve a Terror Házába is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában