Korszerűsítés

2022.11.11. 17:30

A rendelő, ahova a gyerekek se ijedten lépnek be – Felújították a gici orvosi rendelőt

Már a felújított rendelőbe járnak a Gicen élők orvosi vizsgálatokra, tanácsadásokra. A helyiségeit mintegy 25 millió forintos pályázati támogatásból alakították át. Az átadóünnepségen elhangzott: nemcsak a korszerűségre ügyeltek, arra is, hogy barátságos, otthonos, vidám környezetet teremtsenek.

Rimányi Zita

Az átadó ünnepségen Földing Gabriella védőnő, Németh Balázs háziorvos, Sas Zsuzsanna gyermekorvos, Németh Adrienn polgármester és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő vágta át a nemzeti színű szalagot

Fotó: Rimányi Zita / Napló

– A gyerekekkel többet kell játszanunk és mielőbb kell a higiéniával is foglalkozniuk – mondta el Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az ünnepség gyermekműsorában elhangzottakra utalva, és a helyieknek a beruházást kiegészítő hozzájárulásai kapcsán megjegyezte: a közösség ereje sok mindenen átlendíthet minket, Gicen is reményt ad ez a fajta összefogás, segítőkészség. Megemlítette, hogy az elmúlt években a falu közelében útfelújítások történtek, a településen játszótér, sportpálya épült, és a temetőben is felújításokat végeztettek. Az orvosi rendelő a legújabb a fejlesztések sorában. A Magyar falu program révén kapott támogatást, annak kapcsán pedig a honatya arról beszélt, hogy keretében az elmúlt négy évben országosan több mint hatszáz rendelő épült vagy esett át felújításon, Veszprém megyében mintegy negyven, 710 millió forintból. A lakosok helybeli ellátásának lehetőségét hangsúlyozta és a megelőzés jelentőségét: rendszeresen kell orvoshoz járni, nem akkor, amikor már megvan a baj.

Németh Adrienn polgármester szavaiból kiderült: bár a kivitelezők le akarták róla beszélni, nem engedett abból, hogy olyan legyen a belső kialakítás, a gyerekek se ijedten lépjenek be a helyiségekbe, az itt dolgozók pedig jó hangulatban végezhessék feladataikat. A kis páciensek kedvéért például színes festmények kerültek a falakra. Németh Adrienn elmondta, hogy ő is már kiskorában ide járt vizsgálatokra, akkoriban még kis kályha mellett melegítette télen a kezeit. Aztán a kilencvenes években bővítették a rendelőt, de szükségessé vált újabb átalakítása. A faluvezető tájékoztatása szerint a munkák során elvégezték az akadálymentesítést, a festést, a burkolatokat és a nyílászárókat kicserélték, hogy jobb feltételeket teremtsenek az alapellátáshoz, ezáltal javulhasson annak színvonala. Az elkészült beruházáshoz mintegy 25 millió forintot nyertek pályázati úton, a Magyar falu programban, s a helyiek, az önkormányzat alkalmazottai szabadidejükben számos módon járultak hozzá az intézmény felújításához. Megszépítették a régi bútorokat és az épület környezetét. Így van arra remény, hogy a helyi közösség maradandó értékkel gazdagodott – fogalmazott a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában