Társul két egyházközség

2022.11.17. 12:00

Evangélikus egyházmegyei közgyűlést tartottak Révfülöpön

Elfogadták Somlószőlős és Kerta egyházközségek társulási egyezményét, Az év presbitere díj alapításáról döntöttek a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye Közgyűlésének tagjai Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.

Balla Emőke

Forrás: Pixabay

Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese jelentésében ismertette az elmúlt időszakban történt beruházásokat, felújításokat – több gyülekezet nyert Magyar falu program és egyéb állami pályázaton –, az energetikai pályázatokon való részvételt ösztönözte. Beszámolt a személyi változásokról: Marcalgergelyi, Szergény gyülekezetében Györgyi Zsolt, Homokbödögén Menyes Gyula, a lovászpatonai és a vanyolai egyházközségben Menyesné Uram Zsuzsanna szolgál a nyártól. Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő felidézte a szeptemberi Evangélikus Presbiterek Országos Találkozóját és szólt arról, hogy szükség van a gyülekezeti tagok összefogására, azokra a hívekre, akik a lelkész mellett állnak, keressük, hívjuk a templomból elmaradtakat istentiszteletre, fontos a közvetlen megszólítás. Dávid Ilona egyházmegyei gazdasági felelős és Kovács Gyöngyi egyházmegyei számvevőszéki elnök beszámolója után a közgyűlés tagjai elfogadták Somlőszőlős-Kerta Társult Evangélikus Egyházközség társulási egyezményét - melyet előző nap a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület Közgyűlése is jóváhagyott –, ez a somlószőlősi és kertai egyházközség lelkészi szolgálatának közös ellátására jött létre. 

Az egyházmegye közgyűlésének tagjai Az év presbitere díj alapításáról is döntöttek, melyet évente két presbiternek adnak át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában