Az idősekre fontos szerep hárul

2022.12.19. 12:00

Összetartó közösség ünnepelt együtt Dobán

Kicsik és nagyok együtt ünnepeltek a nemzedékek napjával egybekötött karácsonyváró ünnepségen a Somló hegy lábánál.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A dobai óvodások betlehemi játéka

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kertész Anett kulturális munkatárs a nemzedékek összefogását, a közösség összetartásának fontosságát hangsúlyozta és kiemelte, hogy az idősekre fontos szerep hárul ebben a feladatban, hiszen ők képezik a helyi közösségek alapját. Úgy fogalmazott, azokat a dolgokat visszük tovább, amelyeket az idősek hagynak ránk.

Horváth Zoltán polgármester immáron tizenötödik alkalommal köszönti Doba község önkormányzata és képviselő-testülete nevében az ünnepségen részt vevőket. Beszédében felidézte az elmúlt másfél évtizedet, és örömét fejezte ki, hogy mennyit fejlődött a falu és maga a közösség is ezalatt. Ha kicsit visszatekintenek az időben, akkor ez a kis összetartó közösség megmutatta azt, hogy mire képes egy település, ha a lakói összefognak, hiszen aki látogatóba jött a faluba, mindig dicsérő szavakkal méltatta ezt az összefogást – mondta a polgármester. Végül egészségben, boldogságban gazdag, teljes ünnepet kívánt mindenkinek. 

A beszéd után a karácsonyt váró ünnepi műsor a Dobai Asszonykórus műsorával kezdődött, melyben adventi dalcsokor hangzott el, majd a helyi óvodások betlehemi játékát csodálhatták meg a nézők.  Benedek-Csányi Zsófia népmesét hozott a gyermekeknek, Bajczi Boglárka és Gyüre Elina zenés műsorral kedveskedett a jelenlévőknek. Az est kulturális színvonalát emelte Császár Dominik, Császárné Borzavári Róza és Benedek Álmos közös zenés produkciója, amely remekül érzékeltette a nemzedékek közötti összetartozást, a gyermeki fejlődést, az egymástól való tanulást. A nemzedékek összefogását jelképező – Gyulai István által írt – Örökségünk című dalt ezúttal Németh Alex és Benedek Csányi Zsófia adta elő. 

Az előadás-sorozatot pásztorolás követte, majd a dobai „magok” adventi műsora emelte az est hangulatát, végezetül a Sudden Trio zenekar műsora hozta meg a jó étvágyat a vacsorához. 

Az ünnepség legvégén Gárdonyi Géza Fel, nagy örömre című szerzeményét közösen énekelték el fiatalok és idősek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában