EKF-megnyitó

2023.01.21. 17:44

A Kunsztban kávézott Novák Katalin köztársasági elnök

Novák Katalin köztársasági elnök a délután öt órakor kezdődő protokolláris megnyitó előtt az Óváros téri Kunszt közösségi térben kávézott, majd rövid sétát tett a városban.

Balla Emőke

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Novák Katalin köztársasági elnök az egyik ünnepi szónoka az Európa Kulturális Fővárosa-programév protokollmegnyitójának. A köztársasági elnök délután érkezett a városba.

Novák Katalin a Kunsztban Zoran Milanovic horvát köztársasági elnökkel, Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszterrel, országgyűlési képviselővel, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszterrel és Schanda Tamás kabinetfőnökkel találkozott. A vendégeket köszöntötte Porga Gyula, Veszprém polgármestere is. 

A kötetlen megbeszélés után a magyar és a horvát köztársasági elnök együtt sétált az ünnepi program helyszínére, a Hangvillához.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában