Fejlesztések Sáskán

2023.01.10. 19:00

Ravatalozó és játszóterek

A háromszáz lakosú Sáskán tavaly elkészült a temető és a játszótéri beruházás.

Tóth B. Zsuzsa

A temetőben elkészült a ravatalozó felújítása is tavaly

Forrás: önkormányzat

Amint lapunknak Horváth Bence polgármester elmondta, a Magyar falu program keretében közel két éve indított és tavaly megvalósult fejlesztések egyike a játszótérprojekt. Annak keretében több mint négymilliós ráfordítással helyeztek el új játékokat, melyhez 3,6 milliós támogatást kaptak. A fitneszpark ötmilliós támogatásból készül el. 

A temetőben két ütemben újították fel a ravatalozót. Első körben 3,5 millió forint érkezett a tetőszerkezet és -héjazat cseréjére, másodszor négymilliós támogatás segítette a színezést, a lábazat burkolását és a térkövezést. Negyven férőhelyes urnafalat és kegyhelyet is kialakítottak a ravatalozóhoz kapcsolódóan. A beruházást februárban adják át a tervek szerint. A kerítésre és a kapu cseréjére irányuló pályázat sikertelen volt, a feladat későbbre marad, viszont az elhanyagolt sírokat és az azok közötti területeket is rendbe tették. 

A játszótér a Magyar falu program segítségével újult meg tavaly
Forrás: önkormányzat

A település vezetése fontosnak tartja a zöldterületek folyamatos karbantartását, ennek érdekében ötmilliós Magyar falu programos pályázati támogatással felújították a gépparkot. Pályáztak továbbá a Rákóczi utca csapadékvíz-elvezetésének kialakítására, egyelőre nem tudni, kapnak-e hozzá támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában