VEOL Podcast Pódium #13

2023.04.28. 11:30

A magyar rock nagyjaival állhatott egy színpadon a veszprémi zenész-producer

Gyerekként felmászott a színpadra egy Korál koncerten, és ott barátkozott az együttessel Tóth István, aki ezzel rögtön megnyerte Balázs Fecót, majd később már sűrűn foglalkoztatott zenészként igazából is együtt lépett fel a Korál vezetőjével; jó ismerőse Takáts Tamás, akivel örömzenélhetett; a Bojtorján megszakítva a műsort eljátszotta a tiszteletére a Boldog születésnap című dalt, amikor észrevették a közönség sorai között.

Komaniczki Zoltán

Megtörtént, hogy a híres Lord zenekar volt a veszprémi Cash előzenekara, utóbbiban Tóth István énekelt és billentyűzött, de István nevéhez fűződik többek között a Jamboree Country Band működése is; emellett rengeteg zenei projekt fémjelzi munkásságát, sőt, a rádiózás műfajában is megállja a helyét. Jelenleg a Blackjack az állandó formációja, ami viszont folyamatosan változik – a stabil pont István, a fellépés igényeinek megfelelően hívja meg alkalmanként a jól bevált zenésztársakat. Tizenhét lemez kiadásában vett részt, hol énekes-billentyűsként, néha zeneszerző-szövegíróként, többször producerként. Különösen büszke a saját Máté Péter és Szécsi Pál emlékműsorára, és mind emellett rádiós műsorvezetőként is megállja a helyét - a műsor vendége Tóth István, egy sokoldalú tehetséget ismerhet meg, ha velünk tart a beszélgetésben.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 13. adása.
A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában