Veol podcast

2023.04.26. 14:00

Mindent megtesz a veszprémi civil sikerekért a hajdani rendőr főtiszt

Rendszeresen megjelennek a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör hagyományőrzői korhű polgári viseletben a fontosabb ünnepi felvonuló veszprémi rendezvényeken; a körnek köszönhetően ott áll már a városrész központi területén a vármegyeszékhely egyik jelképe, a kavicsfogú álteknős szobra; elindította a szervezet a Nyitott kertek programot… – mindebben a közös nevező Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke, korábban a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke.

Komaniczki Zoltán

A Vándorfi Győző vezetésével hivatalosan 33 éve, 124 taggal megalakult, Pro Urbe- és Pro Civitate-díjjal elismert szervezet az 1895-ben alapított Jeruzsálemhegyi Petőfi Kör szellemi örököseként határozza meg magát. Céljuk, hogy a városrész lakói számára minél több olyan programot kínáljanak, amely erősíti a közösségi összetartozást. Vándorfi Győző 1997-ben adta át elnöki megbízatását Heiter Sándornak; a szervezet vezetőjével beszélgettünk arról, hogy miben mutatkozik meg a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör tevékenységében a polgári hagyományok folytatása, hogyan sikerült a városrészben felállítani Magyarország egyik, ha nem leghíresebb ősmaradványa, a kavicsfogú álteknős köztéri szobrát, de arról is, hogy óriási szükség lenne a fiatalok részvételére a civil szervezetek munkájában.

Ez a VEOL Podcast Pódium 12. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában