Nagyesztergár

2023.04.24. 07:00

Pénzek a kistelepüléseknek – A vidék pályázati forrásainak három lába

A vidék pályázati lehetőségei során három fő forrásra támaszkodhat: a Belügyminisztérium kiírásain önkormányzati kötelező feladatokra igényelhet pénzt, a Magyar falu program keretében az elmúlt négy évben ezermilliárd forintot fordított a kormány a kistelepülésekre, és a vidékfejlesztési célú beruházásokra nagyobb összegeket lehet nyerni, részben uniós pénzből.

Rimányi Zita

Szirbek Tiborné polgármester és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a mai elvárásoknak megfelelő temetkezési módot biztosító fejlesztés átadásán a nagyesztergári temetőben  Fotó: Rimányi Zita

 Emellett a településeket összekötő utakra kapható pályázati támogatás és Leader-forrásból kisebb összegek, jellemzően egy-egy kistelepülésen belül több szervezet összefogásával megvalósuló rendezvényekhez – hangsúlyozta Kovács Zoltán országgyűlési képviselő Nagyesztergáron, ahol a napokban a temető infrastruktúrájának fejlesztését adták át, aminek a költségeire a helyi önkormányzat nyert a Magyar falu programban 2,8 millió forintot. 

Szirbek Tiborné polgármester tájékoztatásában elhangzott, hogy harminc hely van az új urnafalban, amely a mai kor elvárásainak megfelelő szolgáltatást biztosít a helyieknek. Schäffer Zoltán plébános áldotta meg, az ünnepségen részt vett Detre Miklós, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában