Programok

2023.04.15. 15:00

Tojásberzselés, zokninyuszik és sok más különlegesség Berhidán

Nagypénteken megtelt a leendő tájház, gyermekzsivaj és kacagás törte meg az évekig üresen ásítozó kúria csendjét.

Benkő Péter

Forrás: Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár

A nyusziváró családi délutánra igen sokan ellátogattak valamennyi korosztályból, de már a szervezésből is szívvel-lélekkel kivették a részüket a helybeliek. A Berhidai Nyugdíjasklub például a húsvéti kalács mellett rengeteg egyéb süteménnyel, forró teával készült, míg a Kertbarát Kör lekvárral édesítette a délutánt. Nagy lehetőséghez jutottak a kézműveskedni vágyók, hiszen a Rokolya Néptánccsoport a tojásberzselés rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket, de készítettek zokninyuszikat, különleges díszes tojásokat, majd a húsvéti tojásfát közösen ékesítették fel a gyermekek. 

A Baglyas-hegyi Tenyészet és Kreatív Játszóház állatsimogatóba várta a legkisebbeket, természetesen a nyúl, mégpedig a magyar óriásnyúl került a középpontba, de egy kedves kecskegidát is elhoztak. A Fanyűvők Játszóház pedig különféle izgalmas népi játékokkal ismertette meg és szórakoztatta a gyermekeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában