Munkálatok a Kossuth utcán

2023.05.03. 17:30

Dugulás miatt bontják a pápai sétálóutcát

Egy eldugult szennyvízcsatorna miatt felszedték a nem is oly régen lerakott térkövet a pápai Kossuth utcán. A szakemberek a kamerás vizsgálat során sem találták meg a hiba okát, ezért kellett a néhány négyzetméternyi területet megbontani.

Haraszti Gábor

A pápai sétálóutcán néhány napig tart a munka Fotó: Haraszti Gábor

A többnapos munkálatokkal kapcsolatban Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, a műszaki hiba miatt a Kossuth utca 12-es számú épülete előtti új útburkolatot fel kellett szedni, és a szennyvízcsatorna bekötővezetékét megvizsgálni.

Fotó: Haraszti Gábor

– Ez idáig több alkalommal, különféle módszerekkel – kamerával, mosatóautóval – próbáltuk a hibát elhárítani, sikertelenül – tájékoztatott a vezérigazgató. – A feltárás után kapunk választ arra, hogy mi okozhatja a problémát, a munkavégzés idejére az érintett területet elkerítjük, kérjük a lakosság megértését. A helyreállítás során felbontják a burkolat alapját, majd a csövet a hiba jellegétől függően kijavítják vagy kicserélik, utána a térburkolatot a betonágyazatba visszaépítik, s miután ez megkötött, következhet a fugázás.

Fotó: Haraszti Gábor

Vörös Dániel elmondta, a költségeket a Pápai Vízmű Zrt. viseli, amennyiben azonban kiderül, hogy kivitelezési hiba vagy a csatorna nem rendeltetésszerű használata okozta a problémát, a javítási és helyreállítási költségeket áthárítják a károkozóra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában