Összefogás

2023.05.09. 10:00

Kalákában újították meg a lovasiak a temető kerítését

A lovasiak összefogtak és kicserélték a temető régi kerítését a hétvégén. Hogy miért? Erről Sárdi Máté, Lovas polgármestere beszélt a VEOL-nak.

Juhász-Léhi István

Egy-egy jó ügy érdekében a lovasiak összefognak: ezúttal a temető kerítését tették rendbe

Forrás: önkormányzat

– Az elmúlt hétvégén társadalmi munkára hívtuk a település lakosságát, hogy a temetőben a régi, drótfonatos kerítést kicseréljük – mondta lapunknak Sárdi Máté. – A kerítést a vadak már teljesen tönkretették, és ezáltal a sírkertben több nyughelyen is károkat okoztak. Ezért úgy döntöttünk, hogy lecseréljük egy fix táblás, panelos kerítésre, ami már a vadállatok bejárását is megakadályozza.

A társadalmi munkát közel 25 fővel végezték el. A részletekről kiderült, szombat reggel kezdtek, elbontották a régi hálót, új oszlopokat helyeztek le, illetve az oszlopokhoz rögzítették a kerítéselemeket, míg a csapat másik része a gyomnövényzetet irtotta. A munka befejeztével az önkormányzatnál egy tál ételre várták a résztvevőket, ugyanakkor rengeteg édes és sós sütemény felajánlást kaptak a helyi hölgyektől, akiknek mindezt lapunkon keresztül is köszöni az önkormányzat.

Sárdi Máté a köszönet szavai mellett azt is megosztotta, hogy legutóbb az országfásítási program apropóján szerveztek a községben társadalmi munkát, amelyen hetvenen vettek részt. A mögöttünk hagyott hétvégén talán a ballagási ünnepségek miatt voltak némileg kevesebben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában