Költségvetésben

2023.05.20. 18:00

Megoldódik a Török Ignác utcai parkoló helyzete is

Veszprémben az áprilisi közgyűlés döntött az idei költségvetés módosításáról. Porga Gyula polgármesterrel történt egyeztetések arra vezettek, hogy az eddigieknél nagyobb hangsúllyal jelennek meg az egyéni választókerületi igények a büdzsében, erről is beszélt Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.

NA

Gerstmár Ferenc

Fotó: Napló Archív

Mint fogalmazott, korábbi javaslatai közül többnek a megvalósítására lehet most forrás. Elmondta, a Török Ignác utcában a levéltár és az edzőterem közötti parkolónak a levéltár felé eső része alacsonyabb szintre került, mint az úttest. Nagyobb esők után napokig áll rajta a csapadékvíz, amelynek elvezetésére megoldást kell találni. A tervezés és az engedélyezés miatt a kivitelezés jövő évi befejezésével kell számolni, de jó hír, hogy a költségvetésbe beterveztek 54 millió forintot a feladatra.

Gerstmár Ferenc beszélt arról is, hogy a Karacs Teréz utcától a Pöltenberg Ernő utcáig, a játszótér mellett vezető gyalogút burkolására hatmillió forintot költ az önkormányzat, míg a Pöltenberg Ernő utcai játszótér fejlesztésére ötmillió forint jut. Itt elsősorban a kisgyermekek által használatos játszóeszközök telepítése és a homokozó korszerűsítése, kerettel való ellátása az, amit szeretnének megvalósítani. A képviselő szerint a fejlesztések megvalósulása esetén a következő egy évben jelentős javulnak a városrész mindennapjai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában