VEOL Podcast Pódium 26. adás

2023.05.29. 16:00

Mindig ott a rock and roll a délszláv háború elől Veszprémbe menekült Gizella-díjas költő írásaiban

Költő-író-képzőművész, a meggyőződésében, a tisztességességbe, a művészet erejébe vetett hitében megingathatatlan; Veszprém szellemi értékeinek létrehozásáért és megőrzéséért, valamint a város hírnevének öregbítése érdekében végzett példamutató munkája elismeréseként idén Gizella-díjat kapott a műsor vendége, Fenyvesi Ottó.

Komaniczki Zoltán

Fenyvesi Ottó

A beszélgetés során kiderül: Fenyvesi Ottó iskoláit Bácstopolyán végezte, egyetemi magyar nyelv és irodalom tanulmányait az Újvidéki Egyetem Bölcsészkaron folytatta. Tagja volt a nevezetes újvidéki Új Symposion irodalmi-művészeti folyóirat szerkesztőségének; az Újvidéki Rádió irodalmi műsorainak szerkesztőjeként dolgozott, rockzenei műsorokat vezetett. A délszláv háború idején, 1991 novemberében települt át Magyarországra, Veszprémbe. Hallhat róla, hogyan alakult költői munkássága; milyen előzményei voltak a versei mellett ugyancsak híressé vált kollázsai kidolgozásának, de arról is, még most is hozza-e szerinte a rock zene azt a hatását az aktuális fiatalságnak, mint annak idején.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 26. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában