Két kategóriában is élen végeztek a Magyar Diáksport Szövetség díjátadóján

2023.06.02. 14:00

Kimagasló eredményeivel történelmet írt a Noszlopy gimnázium

Két rangos díjat is elnyert a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium a diákolimpiai döntőkben elért eredményeivel.

Marton Attila

Hajnal Gabriella, Péringer Ferenc, Mike Krisztina és Balogh Gábor a díjátadón Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

Az elismerést a napokban vehette át az iskola képviseletében Mike Krisztina testnevelő tanár, és Péringer Ferenc sportért felelős intézményvezető-helyettes a fővárosban tartott ünnepségen Balogh Gábortól, a Magyar Diáksport Szövetség elnökétől, Hajnal Gabriellától, a Klebelsberg Központ elnökétől és Maruzsa Zoltántól, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkárától. Összesen öt kategóriában díjazták a legjobbakat. A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél az elért diákolimpiai érmek voltak mérvadók. Ezek alapján a középiskolák között a 2021-22-es tanév legeredményesebb diákolimpiai köznevelési intézménye versenyben a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium végzett az élen. Az intézmény emellett a Legaktívabb iskola kategóriában is első helyen végzett a középiskolák között, ami azt mutatja meg, hogy az intézmény létszámához képest milyen arányban vettek részt a diákok a versenyeken. 

Érdekesség, hogy ezt a díjat az alapítása óta egy év kivételével mindig a Noszlopy gimnázium nyerte el, mondta el Sándor Mátyás intézményvezető. Kiemelte, a legeredményesebb iskola elismerés elnyerése régi vágya volt az intézménynek, ezért nagyon örülnek ennek a sikernek. Hozzátette, beérett az elmúlt évek sportiskolai munkájának gyümölcse, a tanulók ugyanis kimagasló eredményeket értek el a 2021-22-es tanévben több sportágban is. A diákok kézilabdában, futsalban, labdarúgásban, atlétikában, floorballban, strandkézilabdában értek el első, második, harmadik vagy más, pontszerző helyet a diákolimpiai döntőkben, az eredményeket összesítve pedig élen végeztek a középiskolák között. Sándor Mátyás kiemelte, az iskola eredményeit különlegessé teszi, hogy korábban nem fordult elő, hogy ugyanaz az intézmény két kategóriában is dobogón végezzen, és a díjak történetében a Noszlopy lett az első, amelynek ez sikerült. Az intézményvezető megjegyezte, a vármegye legeredményesebb testnevelője elismerést Palotai Nándor, az iskola korábbi tanára vehette át. Az igazgató a testnevelők mellett köszönetet mondott az iskola többi pedagógusának és a sportegyesületeknek is, akik nélkül nem érhették volna el a diákok a versenyeredményeket. A rangos díjak az iskola aulájában kialakított szekrényekbe kerülnek az intézmény tanulói által megszerzett többi relikvia közé. Az intézményben jelenleg 14 osztályban 336 diák tanul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában