Napközis tábor

2023.07.18. 08:00

A polgármestert interjúvolták meg a táborozó gyerekek

A Rákóczi Telepi Tagiskola ad idén is otthont a hat héten át tartó, a közelmúltban indult városi napközis tábornak. A várpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében különböző tematikus programokon vehetnek részt a táborozók. Az első héten a média világa került a középpontba.

Szabó Péter Dániel

Változatos kérdéseket kapott a táborozó gyermekektől Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere Fotó: Szabó Péter Dániel

Évről évre egyre többen jelentkeznek a Család- és Gyermekjóléti Központ által szervezett napközis táborba, melyben idén egészen augusztus közepéig összesen 150 gyermek vesz részt. 

– Igyekszünk minden évben megújulni, ennek jegyében új tematikára építettük fel a tábort, hogy még izgalmasabb és tartalmasabb elfoglaltságot nyújtsunk a hozzánk érkező, többségében első és második osztályos gyermekeknek. Tematikus heteket állítottunk össze, de természetesen senkitől sem várunk extra tudást, sokkal inkább az élményszerű ismeretszerzésről szól az egész. Az első hét a médiáról szólt, amelynek keretében látogatást tettünk például a Várpalotai Hírcentrum szerkesztőségében, ahol a városi újság készítéséről hallhattak érdekes információkat a gyerekek, akik nagy örömükre a televízió stúdiójában is kipróbálhatták magukat. Ezt követte a sportos hét, de lesz még történelmi hét, valamint olyan időszak is, amikor a művészetek kerülnek a középpontba. Fontos kiemelni, hogy példaértékű összefogás van a városban a közintézmények között, nagyon jó felajánlásokat kaptunk a Thury-vártól, a könyvtártól és a Hírcentrumtól is – mondta el Förköli Kata táborvezető. 

A napokban Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere látogatott el a táborozókhoz, akik a média hét keretében rendhagyó interjút készítettek a városvezetővel. A gyermekek lelkesen készültek kérdésekkel, többek között arra voltak kíváncsiak, hogy milyen egy polgármester átlagos napja, városvezetőként mit szeret leginkább Várpalotában, de érkeztek kérdések Campanari-Talabér Márta kedvenc virágával vagy éppen a szabadidejével kapcsolatban is.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában