Fejlesztések Ukkon

2023.07.21. 08:00

Három év, 66 millió forint támogatás

Néhány napja adták Ukkon a 22 millió forintból megújult ravatalozót, és egy kisboltot avattak, ám ezen kívül is történtek fontos fejlesztések a településen az elmúlt időszakban.

Szijártó János

Torsa Gergely ukki polgármester (jobbra) a ravatalozó átadása előtt tájékoztatta Navracsics Tibor minisztert a településen megvalósított fejlesztésekről

Fotó: Szijártó János/Napló

Erről Torsa Gergely polgármester tájékoztatta lapunkat a napokban. 

Mint megtudtuk, az elmúlt három évben nyolc nyertes pályázattal 66 millió forintot meghaladó pályázati támogatáshoz jutottak. A ravatalozó megújításán és a kisbolt avatásán túl az ukki közösség több fejlesztésnek is örülhetett a közelmúltban. A Magyar falu programnak köszönhetően közel 3 millió forintos támogatásban részesültek az óvodai és közterületi játszótér fejlesztésére. Az óvodai sportterem, tornaszoba megújítására közel 4 milliót, a temetői infrastruktúrára mintegy 3,5 milliót, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére közel 16 milliót kaptak. 

Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építésére, felújítására mintegy 6 millió forintos támogatáshoz jutottak a Magyar falu program által, és szintén ebből a forrásból 1 millió 464 ezer 888 forint érkezett Ukkra kommunális eszköz beszerzésére. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában