Fejlesztés

2023.07.19. 17:30

Több, mint játszótér a Rózsa utcán

A Rózsa utca 48. szám mellett található Ciróka gyermekjátszótér újult meg teljesen nemrég, igaz, a munka nem állt le, csak szünetel. Még hátravan egyebek mellett a terület füvesítése. Erről is beszélt a helyszínen szerdán Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere.

Juhász-Léhi István

Teljesen megújult a Rózsa utca 48. szám mellett található Ciróka gyermekjátszótér Fotó: Nagy Lajos

Tavaly több helyszínen indultak el közterület-fejlesztések abból a célból, hogy a családoknak a közterület használatához még nagyobb kínálatot biztosítsanak – fogalmazott a sajtótájékoztatón Brányi Mária.

Kiderült, tavaly a Jutasi úti lakótelepen újult meg több játszótér az Európa Kulturális Fővárosa program segítségével, a VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. projektelemeként, valamint a Deák Ferenc Általános Iskola nyugati oldalán levő játszótér is. Ott felnőtteknek alakítottak ki fitneszparkot. Ugyanakkor a Kálvin János park területén is vadonatúj játszótéri elemeket telepített az önkormányzat, illetve bővítették a fitneszparkot. A Jutasi út mellett, a Barátság parki területen pedig egy kutyafuttató létesült, és vele a játszótér is teljesen megújult. Szintén az Európa Kulturális Fővárosa projektcsomag keretében lett szebb a Magyar Népmesék Játszókert. 

Idén is több helyszínen folytatódik a játszóterek megújítása – mondta Brányi Mária. A Rózsa utcában teljesen megújították a játszóteret körbehatároló kerítést, amire azért is szükség volt, mert bővült a játszótér területe, hiszen egy gömbmászókát helyeztek el a parkban. Ez alatt és környékén gumiburkolatot alakítottak ki a szakemberek – derült ki szavaiból. Egy forgó hintát is telepítettek, a régi elemeket pedig megtartották. Ez azért nagyon fontos, mert itt egy aktív szabadidő eltöltésére alkalmas helyszín valósult meg: itt van a városi kerékpárút-hálózat egyik eleme, mellette épült egy közbringarendszeres dokkolóállomás, van egy pihenőhely, és vannak olyan fitneszeszközök, amelyeket az idősebb generáció is tud használni. Ami még hátravan, az a környezet teljes rendbetétele.

Megtudtuk, több veszprémi játszótér megújítása is előkészítés alatt áll, a szerelem-szigeti Rézsűs játszótérre például teljes felújtás vár. A tervek szerint a Magyar Népmesék Játszókerttel átellenben található, Békás kapu mellettire is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában