Felújítás

2023.07.31. 20:00

Új festést kaptak az óvoda falai

Az Erzsébetvárosi Óvodában elvégzett 22 millió forint értékű felújítást követően 11 millió forintból a Fáy András Tagóvoda húsz helyisége kapott új festést. A beruházásnak köszönhetően az ide járó gyerekek komfortosabb és szebb körülmények között tudják eltölteni a mindennapjaikat.

Haraszti Gábor

A polgármester a bejárást követően elégedett volt az elvégzett munkával

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A Fáy Lakótelepi Óvoda belső tereinek festése három hét alatt készült el. A munkálatok ideje alatt az ellátást igénylő hét ovis a Huszár oviban vendégeskedett. A projekt keretében a csoportszobákat, a mosdókat, az öltözőket, valamint a közös használatú helyiségeket és a dolgozói tereket is kifestették. Az elkészült beruházást Fuchs József kivitelezővel, Horváthné Végh Judittal, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetőjével Áldozó Tamás polgármester is megtekintette, aki úgy fogalmazott, az önkormányzat kötelező feladatai között kitüntetett helyen van az óvodai hálózat fenntartása, hiszen kötelességük, hogy megfelelő körülmények várják a kicsiket.

– Bár év elején nem láttuk, hogy a felújításokra mekkora anyagi keretünk lesz, egyáltalán lesz-e, szerencsére úgy alakult a helyzet, hogy lettek forrásaink, és ha vannak, azokat miért ne jó célra költsük el? – tette fel a kérdést a városvezető. – Úgy látom, a vállalkozók korrekt, jó munkát végeztek el, a gyerekek és az óvoda munkatársai is elégedettem vették birtokba az épületet. Bízom benne, hogy az Erzsébetvárosi és a Fáy óvoda után lesz folytatás, azaz a Huszár Lakótelepi és a Nátuskerti Óvodára is tudunk forrásokat elkülöníteni. 

Megújult környezet várja a kicsiket
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Horváthné Végh Judit azt mondta, évek óta bevált gyakorlat, hogy azokat a felújítási munkálatokat, melyek az egész óvodát érintik, a takarítási szünetben végzik el. 

– Az első héten az emeleti egységek, a második héten az alsó szinten lévő helyiségek festése valósult meg. Ezt követően a festésekkel párhuzamosan már a dajka nénik, karbantartóink megkezdték az épület takarítását, fertőtlenítését, hogy július utolsó napján szép, tiszta környezetbe térhessenek vissza a gyermekek. A csoportszobákban a játékok sokszínűek, a padozat, a bútorzat sok esetben sötét, ehhez jól illik a falak hófehér kontrasztja, ami üdévé fényessé, harmonikussá teszik a teret – tájékoztatott az intézményvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában