Nagy volt az öröm

2023.08.18. 20:00

Családi táborba látogattak az ismert személyiségek Zánkán

Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke és férje, Áder János volt köztársasági elnök, az alapítvány alapítója Zánkára látogatott a Családi Erzsébet-táborok hetedik turnusába pénteken. A vendégeket Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke fogadta.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

A zánkai táborhely péntektől vasárnapig családi táboroknak ad otthont. A Családi Erzsébet-tábor idén nyolc turnuson keresztül, május 19. és szeptember 10. között zajlik a zánkai táborban. Idén nyáron mintegy 6800-an, azaz kétezer család pihenhet, köztük egyszülősök, nagycsaládosok és 1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelők is. Év végén is lesznek családi táborok, amelyeken idén mintegy 10 ezren vehetnek részt. E táborokba történő jelentkeztetésben egyházi és szociális területen működő szervezetekkel is együttműködik a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Idén három turnusban a Regőczi Alapítvány által delegált családok is érkezhetnek a családi tábor nyári hétvégéire, amelyeken alkalmanként 50, összesen 150 táborozó vesz részt. Az Erzsébet Táborok táboroztatási program az elmúlt esztendőkben minden eddiginél komplexebb, a gyermekek és a családok számára újabb lehetőségeket nyújtó, egész éves rendezvénnyé vált: ottalvós, napközi, erdélyi, diabétesz, gyógyító, valamint Családi Erzsébet-tábor is szolgálja a magyar gyermekek és családok kikapcsolódását. 2018-ban, a családok évében létrejött Családi Erzsébet-táborba a családokat hívja a szervező Erzsébet Alapítvány hétvégi, háromnapos, kétéjszakás Balaton-parti kikapcsolódásra. 

A Regőczi Alapítványt Áder János, volt köztársasági elnök hozta létre 2021-ben azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. A szervezet Regőczi István római katolikus pap nevét viseli, aki a háború alatt és azt követően a diktatúra éveiben is több száz árva gyermeknek nyújtott menedéket. - Az alapítvány a kezdetektől azon dolgozik, hogy a gyászban, a hiányban személyre szabott támogatást adjon: minden lehetséges eszközzel segítse a fiatalok testi, lelki és szellemi gyarapodását, illetve hosszú távon biztosítsa anyagi biztonságukat, fogalmazott Herczeg Anita kuratóriumi elnök.

Kiemelte, nagyon fontos számukra, hogy a támogatás mellett élményt is adjanak a gyerekeknek, családoknak. Elismeréssel beszélt az Erzsébet-táborokról, amelyekbe olyan gyerekek és felnőttek is eljuthatnak, akik egyébként nem tudnának elutazni a Balatonhoz. Sajnálattal szólt arról, hogy az országban 1600 Covid-árva van. A későbbiekben is segítik a nehéz helyzetben élő családokat anyagiakkal és élményekkel egyaránt, mondta, majd vitaminokkal és játékokkal teli  ajándékcsomagokat adott át a családoknak. Herczeg Anita férjével, Áder Jánossal együtt a táborban megtekintette a kézműves foglalkozást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában