Bármikor beomolhat a házuk

2023.08.16. 17:30

Gyűlnek a jótékony forintok a gici cselédsoron élőknek

Pár ezer forintjukat átutaló adományozók adnak reményt az egykori gici cselédsor lakásaiban élőknek. Gyűlnek a jótékony összegek a számlán, amit azért nyitott az önkormányzat, hogy mobilházakat vásárolhassanak, ugyanis bármikor beomolhatnak az épületek, ahol élnek, több részük életveszélyessé vált.

Rimányi Zita

A gici rászorulók arca mindent elárul, új otthont kell találniuk családjaiknak

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Bármikor beomolhat a házuk – Sürgős segítséget kérnek giciek, életveszélyessé vált otthonuk címmel írtunk nemrégiben arról, hogy a gici kastélyhoz közeli két házsornak – amelyek még az 1800-as években épültek – a májusi vihar, beázás volt az utolsó csepp a pohárban, jelentősen megrongálódott tetőszerkezetük. Hónapról hónapra élő, dolgozó emberekről, gyerekeikről van szó, nem tudtak elég pénzt fordítani a felújításra, a javításra, most sincs rá lehetőségük. Sürgős segítséget kér ezért a falu polgármestere, szakértői felajánlásokra lenne szükség, és sok-sok kisebb adományra, hogy használt mobilházakat vehessenek. Németh Adrienn faluvezető bizakodó, reménykedik egy akár országos összefogás erejében. 

A gici rászorulók arca mindent elárult, amikor a kifelé dőlő oromfalak, a mellettük tátongó nyílások közelében találkoztunk velük a házsoroknál. Új otthont kell találniuk családjuknak. Egy vállalkozói felajánlás már korábban érkezett, a földmunkákat lenne, aki ingyenesen elvégezné a mobilházak elhelyezése előtt. Cikkünk megjelenése óta pedig összesen 280 ezer forint érkezett a rászorulók érdekében nyitott számlára, sokszor pár ezer forintot utaltak a jótékony szándékúak. Az említett házakban nevelt kisgyermekeknek budapesti, svájci nyaralást ajánlott fel egy segítő, egy vállalkozás a marketingtudásával a további gyűjtést támogatná. Kisebb közösségek sütivásár szervezését tervezik, hogy az így szerzett bevételt adhassák az említett célra. Persze még sok pénzre van szükség, ezért akik hozzájárulnának az összefogáshoz, csatlakozhatnak az eddigiekben jótékony forintokat utalókhoz. 

Kifelé dőlő oromfalak, mellettük tátongó nyílások a gici házsorokon
Fotó: Rimányi Zita/Napló

A faluvezető szakértői javaslatokat is szívesen fogad az ügyben, építőipari, jogi ügyintézéshez. Az önkormányzat alszámlát hozott létre az adománygyűjtésre, a felajánlásokat a 11748007-15431765-10030008-as számlaszámra lehet utalni, kérjük, hogy a segítők a megjegyzésbe írják be: "Segítség cselédházakban élőknek". 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában