Identitáserősítő rendezvény

2023.08.14. 14:00

Kemeneshőgyészre látogatott Szili Katalin

Együtt erősebbek vagyunk! - ez volt a mottója annak a Kárpát-medencei magyarság összetartozását, a történelmi Magyarország területén élő magyarok nemzeti identitását erősítő rendezvénynek, melyet Kemeneshőgyészen tartottak.

Haraszti Gábor

Fotó: Bánhegyi István

A rendezvény keretében Szili Katalin, határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki főtanácsadó, az Országgyűlés volt elnöke látogatott a településre, aki ünnepi beszédében egyrészt az önazonosság megőrzésének fontosságát emelte ki, mely magában foglalja nyelvünket, kultúránkat, hagyományainkat, mint közös örökséget. Másrészt ennek érdekében az összefogást, mely mára az elmúlt tizenhárom év nemzetpolitikájának köszönhetően alakult ki.

- Történelmi pillanat ez hogy a községben, a trianoni békediktátum után 103 évvel, együtt ünnepelhetjük a nemzet összetartozását kárpátaljai, délvidéki, erdélyi és felvidéki honfitársainkkal - fogalmazott köszöntőjében Kovács Tamás polgármester.

Fotó: Bánhegyi István

Az ünnepi esemény koszorúzással folytatódott, a három éve állított Trianon-emlékműnél Szili Katalin és Kemeneshőgyész Község Önkormányzata mellett a XI. Nemzeti Identitás Tábor képviselői, Nyárasd és Öttevény községek vezetői, valamint a Hermelin Hazajáró és Hagyományőrző Egyesület tagjai helyezték el a megemlékezés koszorúit. 

A rendezvény falusétával, majd Géczi Erika Magyar Örökség díjas énekes-gitáros és zenekarának koncertjével fejeződött be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában