Szemét ügy

2023.08.17. 07:00

Mi lesz a sorsa a lomtalanításból visszamaradt hulladéknak?

Gyakori, hogy a lomtalanítás alkalmával nem csak lom kerül ki a konténerek mellé, hanem például elektronikus, vagy éppen építési hulladék. Ezeket pedig első körben nem szállítja el a szolgáltató Veszprémben, de akkor mégis mi lesz a sorsuk?

Cseh Zoltán

Lomtalanításból visszamaradt hulladék az egyik veszprémi társasháznál

Fotó: Cseh Zoltán / veol.hu

Egy kupac szemét még többet vonz, ezt tapasztalhattuk számos alkalommal, így különösen problémás, ha a lomtalanítás után visszamarad még hulladék. – A családi házas övezetekben jobban tisztában vannak vele az emberek, hogy mit szabad kirakni egy lomtalanítás alkalmával, a társasházaknál azonban kevésbé rutinosak – hangoztatta kérdésünkre Czaun János, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Természetesen a lomtalanítás után visszamaradt hulladék sem marad örökre a konténerek mellett. – A lomnak nem minősülő összegyűlt lakossági hulladékot is elszállítjuk, ezt azonban az érintett társasháznak (vagyis az ott lakóknak) ki kell fizetni – húzta alá az ügyvezető.

A konténerek mellett felgyülemlő szemetet tehát érdemes minél előbb elszállíttatni, mert beindul a “hulladék turizmus”. Ahol már van egy adag szemét, oda sajnos könnyen dobálnak még többet az emberek azt gondolva, hogy az épp egy lomtalanítás része.

Czaun János emlékeztetett, a társasházak által meghirdetett lomtalanítás napján már 5.30 órától gyűjtik a lomot a cég munkatársai, így ajánlott előző nap kirakni a feleslegessé vált dolgokat, de túl korán sem szabad, mert akkor olyanok is odahordhatják, akik nem az adott társasházban laknak.

Veszprémben idén szeptember 15-ig lehet még lomtalanítást igényelni a VHK telefonszámán
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában