Autómentes nap

2023.09.23. 17:00

Kiderült, melyik veszprémi iskolák voltak a legaktívabbak az autómentes napon +fotók

Fergeteges tombolasorsolás közepén érkeztünk az autómentes nap eredményhirdetésére szeptember 22-én, pénteken a Gyárkertbe. Hamarosan aztán az is kiderült, mely általános és középiskolák voltak a legaktívabbak az idei rendezvényen.

Benkő Péter

Fotó: Fülöp Ildikó

Porga Gyula polgármester mielőtt átadta a legaktívabb általános, illetve középiskola díját, elmondta, míg a tombolán a szerencse határozta meg a nyereményeket, az autómentes nap díjainál nincs szerepe a véletlennek, az elismerés annak az általános és középiskolának jár, melyekből a legtöbb diák vett részt a programban. Az is kiderült, ebben az évben soha nem látott létszámban, összesen 3000-en érkeztek az autómentes nap eseményére, ezért örömét fejezte ki, s köszönetet mondott a pedagógusoknak. Ugyancsak pozitívan szólt a díjátadó helyszínéről, a Gyárkertről, elmondva, jó látni, hogy iskoláink ősszel is milyen aktívan, hasznosan be tudják tölteni ezt a megújult teret. A polgármester sok mozgásra, kerékpározásra és a közösségi közlekedés használatára biztatta a gyerekeket.

Az eredményhirdetésen kiderült, legnagyobb létszámmal a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola képviseltette magát, a középiskolák között pedig a VSZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum.

Megtudtuk, a rendezvényen 19 általános és középiskola vett részt, és idén először az óvodák is csatlakoztak az akcióhoz. Az igen jó hangulatú sportesemény szervezéséért, lebonyolításáért, a támogatásokért köszönetet mondtak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatnak, Veszprém városának, a VKSZ Zrt.-nek, a V-Busz Kft.-nek, a honvédségnek, a rendőrségnek és több más intézménynek, valamint az Építési és Közlekedési Minisztériumnak, bízva a jövő évi hasonlóan sikeres folytatásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában