Iskola

2023.09.04. 11:30

Megújult a tető a tanévnyitóra a szigligeti iskolában

Megújult a Szigligeti Általános Iskola tetőszerkezete, a Magyar Falu Program vissza nem térítendő támogatásával, egy összességében közel 39 millió forintos projekt által.

Szijártó János

A pénteki tanévnyitó ünnepségen Dömötöri Józsefné intézményvezető (balról), Navracsics Tibor miniszter, Balassa Dániel polgármester és Fenyvesi Zoltán tankerületi igazgatója közösen adták át a fejlesztést

Fotó: Szijártó János

A pénteki tanévnyitó ünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter, Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója, Balassa Dániel polgármester és Dömötöri Józsefné intézményvezető közösen adták át a fejlesztést.
– Amikor iskolában vagyunk, akkor egy kicsit mindig a jövőben vagyunk, hiszen az itt tanuló diákok lesznek a jövő Magyarországának a gerince. Ők azok, akik reményeink szerint gondoskodnak a mi öregkori megélhetésünkről és mindenekelőtt biztosítják hazánk jövőjét is. Ezért nem mindegy, hogy egy iskola milyen körülmények között működik. A technika gyors fejlődése miatt azt ma még nem tudhatjuk, hogy tíz, húsz év múlva milyen tudást igényel majd az élet, az azonban biztos, hogy a közösségi emberre mindig szükség lesz. Ez pedig iskola felelőssége, ahol a lehető legjobb körülményeket kell biztosítani – utalt az intézmény felújítására Navracsics Tibor.

Fenyvesi Zoltán úgy fogalmazott, mindig nagy öröm, hogy egy fejlesztés átadásával nyithatnak meg egy új tanévet. A Magyar Falu Programnak köszönhetően ugyanis egy felújított, települési képbe illeszkedő, egységes tetőszerket készült el az iskolánál, ahol ezáltal megszűntek a korábbi években előforduló beázások. Az új bádogelemkkel, a csapadékvíz előírásszerű elvezetésével a homlokzati fal sem ázik már. A villámvédelmi rendszer korszerűsítésével fokozódott a tanulók, a pedagógusok és a dolgozók, biztonsága.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában