Kiállítás

2023.10.24. 18:07

A nagykövetet is Veszprémbe csábították ezek a brazil bioékszerek +fotók

A Művészetek Háza egy különleges kiállítást rendezett, ahol brazil bioékszerek kerültek bemutatásra.

Veol.hu

A kiállítást Bucz Júlia, az Európai Kulturális Főváros (EKF) nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője nyitotta meg, és az EKF keretében történő események széleskörűségét hangsúlyozta, amely nemcsak az európai kapcsolatokra összpontosít, hanem teret biztosít más kontinensek kulturális gazdagságának is. Ez az esemény is remek példa erre, ugyanis a jó kapcsolat eredményeként már a negyedik brazil kiállítást rendezték meg a Művészetek Házában az EKF keretein belül.

Susan Kleebank, Brazília magyarországi nagykövete is megtisztelte jelenlétével az eseményt, és elmondta: a kiállított bioékszerek kiemelkedő példái a megújuló erőforrásokból készült művészeti alkotásoknak; a kreativitás és a természetes szépség tökéletes ötvözetei. Mint fogalmazott, ezek az ékszerek bemutatják, hogyan képesek a művészek értéket teremteni, miközben megfelelnek a méltányos kereskedelem és a fenntarthatóság elveinek.

A nagykövet asszony a megnyitót követően a vendégekkel, és érdeklődőkkel közösen nézte végig a tárlatot, valamint beszélgetett a megjelentekkel, különös tekintettel egy hölggyel, aki gyerekkori élményeit osztotta meg a jelenlévőkkel. A falakon brazil divatfotós művészi portréit is megtekinthetjük, melyeken a bioékszerek és a brazil természet lenyűgöző sokszínűsége keveredik egymással. 

A kiállítás november 30-ig tekinthető meg a Dubniczay-palotában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában