Podcast

2023.10.21. 18:00

EKF: egyharmaddal több külföldi szállóvendég érkezett Veszprémbe a nyár végéig

Sikeres volt az év első nyolc hónapja Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben, és messze még a vége.

Komaniczki Zoltán

Az EKF megnyitójának egy pillanata 2023 januárjában

Forrás: Napló

Fotó: Nagy Lajos

Csaknem háromezer EKF-esemény zajlott januártól augusztus végéig; a kezdettől fogva úgy képzelték el az Európa Kulturális Fővárosa programjait, mint térségi rendezvénysorozatot és infrastruktúrafejlesztést – ezt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter ismertette az Európa Kulturális Fővárosa program első nyolc hónapját értékelő sajtótájékoztatón a közelmúltban

Porga Gyula polgármester azt hangsúlyozta, Veszprémben a belföldi vendégéjszakák száma 52 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, míg egyharmadával több külföldi szállóvendég érkezett augusztus végéig. Elmondta azt is, hogy a Gyárkert az egyik legsikeresebb projektje volt a városnak. Akárcsak az ActiCity, amely jelenleg az önkormányzatnak nemhogy pénzébe nem kerül, hanem bérleti konstrukcióban még a városnak van bevétele. 

Az év hátralévő részének terveiről Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója beszélt. A rendezvényen elsőként a Magyar Postának a VEB 2023 EKF programsorozatot köszöntő bélyegsorozat és -blokk kibocsátásának részleteiről beszélt Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatósága alelnöke. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában