Veol podcast

2023.10.21. 09:14

Kutyabarát lett a megújult veszprémi vasútállomás

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros programhoz csatlakozva valósult meg a veszprémi vasútállomás rekonstrukciója - megnyílt az utasok előtt a teljes körűen felújított létesítmény.

Komaniczki Zoltán

A munkálatok több ütemben zajlottak, július közepén készült el az utascsarnok, mostanra pedig a teljes állomási környezet is.  Ennek eredményeképpen október 5-én ünnepélyes projektzáró eseményen adták át a felújított utasforgalmi területeket, és a kívül-belül megújult utascsarnokot.

Az évtizedek óta várt beruházás révén a városról szerzett első benyomás jelentősen javul - fogalmazott az átadó ünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Kiemelte: a térségben zajló fejlesztéseket a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében tervezik meg, ezt célozza a vasúti közlekedés modernizálása is. Bói Lóránd közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a Budapest-Veszprém viszonylatban komoly előrejutás történt a közelmúltban a pálya- és járműfejlesztések következtében, emellett mintegy 20 százalékkal nagyobb az utasforgalom az egy évvel korábbinál. 

Ovádi Péter, Veszprém vármegye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője a régiós összefogás eredményeit méltatta, de arról is beszélt, hogy állatbarát vasútállomás fogadja az utazókat, hiszen kutyafuttatót alakítottak ki valamint chip-leolvasót helyeztek el. Porga Gyula, Veszprém polgármestere ugyancsak a partnerség erejét és fontosságát emelte ki, Virág István, a MÁV Zrt. pályaműködtetési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a vasútállomás és környéke 1,2 milliárd forintból újult meg, ebből 750 millió forint az Európa Kulturális Fővárosa Program támogatása, 454 millió forint pedig a MÁV saját forrása. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában