Veol podcast

2023.10.29. 16:25

Negyvenöt éves jubileumot ünnepel a Báthory iskola

Komaniczki Zoltán

1978. szeptember 4-én kezdődött meg a tanítás Veszprém legnagyobb lakótelepének akkor felépült új iskolájában, amely az 5. sz. Általános Iskola nevet kapta, de sokan máig piros iskolaként említik, 1980. szeptember 29-én vette fel az intézmény Báthory István nevét; számos díjat és címet érdemelt ki - átadásának 45. évfordulója kapcsán hallhat beszélgetést a Báthory István Sportiskolai Általános Iskola történetéről, érdekességeiről Rybár Olivérrel, az iskola földrajz–technika szakos tanárával, geográfussal.
Koptatta a Báthory padjait többek között dr. Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter, Lékai-Kiss Ramóna színésznő, műsorvezető, Pintér Tibor színész, énekes, rendező, Kádár Tamás válogatott labdarúgó, vagy Szita Zoltán válogatott kézilabdázó; Rybár Olivér elmondta, az iskola sikerének egyik titka az lehet, hogy az intézmény hármas arculattal működik -  minden évfolyamon más-más képzést biztosító osztályokban tanulhatnak a diákok; ezek a köznevelési típusú sportiskolai osztály; általános tantervű osztály informatika, sakk, mozgásfejlesztő foglalkozásokkal, és a Kék Madár személyközpontú program szerinti osztály. Természetesen méltó módon ünneplik meg a Báthory fennállásának 45 éves évfordulóját – a különböző jubileumi rendezvények mellett készül egy kiadvány is Rybár Olivér szerkesztésében.

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában