Álláskeresés

2023.11.27. 17:00

Állásbörze: a kereslet és a kínálat találkozása a Pannon Egyetemen

Többek között az autóipar, elektronikai ipar, élelmiszeripar, pénzügyi- és szolgáltató szektor negyvennél is több cégének állásajánlatával és szakmai gyakorlati programjaival ismerkedhetett meg több száz hallgató és álláskereső a Pannon Egyetem őszi állásbörzéjén nemrégiben.

Veol.hu

Fotó: Pesthy Márton

A munkaerőpiacot és a keresleti oldalt hivatott összekötni a Pannon Egyetem hagyományos állásbörzéje, ahol a munkáltatók és az állást keresők személyes kapcsolatba is kerülhettek egymással – mondta Egyed Ildikó, a Karrier- és Hallgatói Szolgáltató Központ (KHSZK) igazgatója, az esemény egyik fő szervezője.

A standokhoz látogatók, amellett, hogy minden kérdésükre választ kaphattak az adott cégről és a nyitott pozíciókról, önéletrajz- és grafológiai tanácsadáson, végzősfotózáson is részt vehettek. Pszichológiai tanácsadással pedig azokat támogatták, akiket szorongással, nehézséggel tölt el a munkaerőpiacra történő kilépés. Hasznos, érdekes és informatív előadásával segítette karrierépítés témában az álláskeresőket az ismert karriertanácsadó, Baráth András. A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége pedig a fenntarthatósághoz kapcsolódóan a zöldállásokról és a területet érintő álláskeresési preferenciákról tájékoztatta a hallgatóságot.

Egyed Ildikó elmondta: a kiállítók visszajelzése alapján nagyon sikeres volt a rendezvény, sok ígéretes jelölttel és önéletrajzzal találkozhattak a kiállító vállalatok. A legnagyobb kereslet ezúttal is a mérnökök iránt volt.

A hallgatók állásbörzére való felkészülését már hetekkel a rendezvény előtt különböző programokkal segítette a Karrier Központ: önéletrajz-készítési workshop, állásinterjú-tréning magyar és angol nyelven, valamint mentális felkészítő program is rendelkezésre állt, ezek iránt igen nagy volt az érdeklődés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában