A zebrára még várni kell

2023.11.02. 13:00

Többen hiányolják a gyalogátkelőhely felfestését Devecserben, a Berta park előtt

Ferenczi Gábor polgármester a hozzá intézett ez irányú kérdésekre válaszolva jelezte a közösségi oldalán, hogy egyelőre várni kell a zebra felfestésére.

Tóth B. Zsuzsa

A Berta park előtti gyalogátkelőhely elkészült, a felfestésre még várni kell Fotó: önkormányzat

– A járdakapcsolatokat már hónapokkal ezelőtt megépítette a Városüzemeltetési Kft., többeknek hiányzik már a zebra felfestése. A gyalogátkelőhelyre a főút élénk forgalma, a buszmegállók, a közintézmények (rendelők, védőnői szolgálat, szociális központ) és a parkoló biztonságos megközelítése miatt is égető szükség lenne. A felfestés azonban a legegyszerűbb része a történetnek, de azt csak a hatósági engedélyek megléte után szabad elvégezni. Ezt a gyalogátkelőhelyet, akárcsak a posta mellettit, megterveztettük, közútkezelői hozzájárulásra és útügyi engedélyeztetésére várunk. Ugyanakkor a megfelelő megvilágítását még meg kell oldanunk. A jelenlegi világításunk a Miskei úton, a Dr. Laczay Antal parknál létesítendő gyalogátkelőhelynél annak ellenére kevés, hogy ezen a ponton az úttest mindkét oldalán van lámpa. A fénymérést végző cég szerint ez mégsem elegendő. A közvilágítást napelemes lámpatestekkel egészítjük ki nemcsak a főút mellett, hanem a mellékutak becsatlakozásainál, valamint a parkoló és a park vonatkozásában is. Ehhez első körben erre a területre négy darab hatméteres kandelábert és hat darab 6300 lumen fényerősségű lámpatestet rendeltünk. A város – reményeim szerint a tavasz folyamán megvalósuló – közvilágítás-korszerűsítésekor hatékonyabb LED-lámpák kerülnek majd a meglévő villanyoszlopokra is – nyilatkozta a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában