Igazgató

2023.12.25. 07:00

Karácsony: a legfontosabb a család

Nehéz elválasztani egy intézményvezetőnek a hivatást, a magánembertől, hiszen jószerivel a nap 24 órájában készenlétben van. Mégis: a téli szünetben, karácsonykor neki is jár a szabadidő. Mivel foglalkozik ezekben a napokban Horváth Szilárd, a Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója?

Juhász-Léhi István

– A legfontosabb a család. Nekem sajnos a szüleim nem élnek, testvérem nincsen, egy fiam van, illetőleg a feleségem családja, testvére, édesapja, rokonai jönnek hozzánk mindig hagyományosan december 24-én, ami azt jelenti, hogy egy ilyen igazi olasz mintájú család formájában töltjük a karácsonyi időszakot – mondta a Napló kérdésére. – Ez persze fárasztó, másrészt viszont örömteli, mert nem cserélném el azzal, hogy elmennék bárhova is nyugodtabb, mondjuk szállodai körülmények közé karácsonyozni, mert a családi körben töltött órákat, napokat, nem lehet mással pótolni. 

Hozzátette, ha jó idő van, ilyenkor megpróbál ő is pihenni, sétálni, főleg a karácsonyi étkezések miatt. 

– Ilyenkor nem, de egyébként a sport fontos szerepet játszik az életemben – jegyezte meg. – Egy régóta működő futballcsapatban heti egy alkalommal baráti társasággal együtt játszunk, emellett nagyon szeretem a technikai sportokat, autózást, vagy éppen a kézilabdát. Utóbbiak Veszprémben, azt gondolom, hogy természetesek. És, ha foci, akkor akár az országon belül, és akár időnként az országon kívül is egy-egy nagyobb sporteseményen nagyon szívesen részt veszek a fiammal. És, ha itt van az ideje, akkor egy kis sütögetés, kertben történő pihenés az nagyon jól esik az embernek a családdal, barátokkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában