Mozgalmas évük volt

2023.12.23. 16:00

Karácsonyi rondapulcsis giccspartit rendezett a Veszprém Generation (galériával)

A Veszprém Generation projekt záró rendezvényt tartott pénteken a Kossuth utcai találkozási ponton, ahol - ahogy fogalmaztak - egy igazi karácsonyi rondapulcsis giccspartira vártak mindenkit. Ottjártunkkor egy dinoszaurusz is előkerült, míg a vidámság és a mosoly adott volt a fiataloknak hála.

Juhász-Léhi István

Ottjártunkkor egy dinoszaurusz is előkerült, míg a vidámság és a mosoly adott volt a fiataloknak hála

Fotó: Nagy Lajos / Napló

A fiatalok csapatának egyik szervezője, Nagy Henrietta a VEOL érdeklődésére elmondta, egy hároméves EKF-es projekt végén jár a Veszprém Generation, melyet a Lélektér Alapítvány koordinált. A cél az volt, hogy a fiatalok négy különböző találkozási pontot alkossanak a városban. Ezek közül az egyik a Kossuth utcai volt, és minden találkozási ponton három eseményt szerveztek a fiatalok kortársaiknak.

– Ez a legeslegutolsó eseményünk, és arra gondoltunk, hogy csinálunk egy kis összejövetelt – mutatott körbe. –  Kicsit kidíszítettük a helyet, ahol lehet polaroid képeket lehet készíteni, vártunk tűzzsonglőröket és bmx-eseket a Stégtől. Készültünk babkával, és bejglivel is. De már itt van a meglepetés figuránk a gyerekeknek, aki egy dinoszaurusz és szaloncukrokkal kedveskedik az embereknek. Arra gondoltunk, hogy csak jöjjünk össze egy picit beszélgetni, igyunk meg egy teát, forró csokit. 

Nagy Henrietta elárulta, mozgalmas évük volt, hiszen rengeteg esemény van mögöttük. Volt népi táncház például a Kolostorok és kertekben, de volt ott zsonglőr bemutató, játszóház, míg korábban slam poetry is a költészet napján. 

– Nekünk izgalmas volt, mert mi szerveztük, és reméljük azoknak is, akik ott voltak velünk – fogalmazott.

És, hogy mi volt, mi lehet később a legemlékezetesebb? 

– Szerintem ez, a karácsonyi rondapulcsis giccsparti lesz a legemlékezetesebb – jelentette ki mosolyogva. – A fiatalok nevében pedig nekünk abszolút a Gyárkert, meg az idie nyár volt az, ami nagyon emlékezetes volt. Az nagyon hiányozni fog. Imádtuk. Nem is feltétlen az ingyen koncertek, hanem az, hogy a veszprémi egységek ott voltak. Mindent ismertünk, és ott volt egy helyen. Nem kellett szólni a barátoknak, hogy akkor itt találkozunk, hanem ott úgyis összefutottunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában