Digitális oktatás

2023.12.12. 07:00

Notebookok segítik a türrösök tanulását

A Klebelsberg Központ digitális oktatást támogató projektjének keretében hatvanhat notebook érkezett a Türr István Gimnáziumba. A gépeket Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Egyházi Andrea tankerületi igazgató adta át.

Haraszti Gábor

A gépeket Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Egyházi Andrea tankerületi igazgató adta át

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadáson kiemelte, a 2020-as világjárvány következtében bevezetett digitális oktatás során megélt tapasztalatok mutattak rá arra, hogy a tanulók jelentős része azért nem tud vagy nem megfelelő mértékben tud részt venni az online zajló oktatásban, mert nincs saját használatú eszköze, vagy ha van, nem rendelkezik megfelelő paraméterekkel.

– Egy-egy készülék ára meghaladja a 250 ezer forintot, a projektre az Európai Unió nyújtotta Helyreállítási Alap adta meg a lehetőséget mintegy 200 milliárd forintot meghaladó értékben. Az egyik fontos cél, hogy az előttünk álló időszak változó társadalmi, gazdasági kihívásai közepette is versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtson a gyermekeknek és a családoknak – mondta a gimnázium egyik osztályában a képviselő.

Mint elhangzott, azt is kitűzte célul a program, hogy 2025. december 31-ig 597 ezer notebookot osszanak ki az intézményekben. Ezek jó része a tanulók mindennapi használatába kerül, de az intézményeknél is maradnak eszközök. Egyházi Andrea tankerületi igazgató elmondta, a projekt keretében Pápára 393 notebook jutott, a türrösök 66-ot vehettek át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában