Karácsonyi ajándék

2023.12.29. 22:00

Tartós élelmiszerek a képviselői keretből

Tartósélelmiszer-csomagokat osztottak szét karácsony előtt a rászorulók részére Várpalotán, a Térségi Népjóléti Gondozási Központban.

Szabó Péter Dániel

Petneházy Beatrix, Antal László és Dobos Tamás képviselők Feketéné Barabás Csilla, a Térségi Népjóléti Gondozási Központ vezetője társaságában az átadásra váró tartósélelmiszer-csomagok előtt

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az idei ünnepekre harminc család kapott tízezer forint értékű tartósélelmiszer-csomagot, valamint harminc kisgyermek személyre szólóan karácsonyi ajándékokat. 

A várpalotai önkormányzat négy képviselőjének, Antal Lászlónak, Dobos Tamásnak, Petneházy Beatrixnak és Treuer Imrének a 2023-as évben fel nem használt egyéni képviselői keretéből tudták megvásárolni a különböző élelmiszereket a központ munkatársai.

A város költségvetésében minden évben szerepel az „Adj egy órát Várpalotáért!” névre keresztelt képviselői keret, melyből a városatyák különböző szervezeteket, rendezvényeket, kezdeményezéseket tudnak támogatni. A felsorolt célok mellett minden évben ajánlanak fel a képviselők a rászorulók támogatására is. 2023-ban is 30 család vehette át a tartós élelmiszerekből összeállított csomagot. A programot koordináló Térségi Népjóléti Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatától megtudtuk, adományok főként a nagyobb civil szervezetektől, a képviselőktől és a katolikus karitász várpalotai csoportjától érkeznek hozzájuk. Emellett egy lelkes, ám anonimitását megőrizni kívánó csapat immár harmadik éve nyújt segítő kezet a rászorulóknak a karácsony közeledtével. Az ajándékcsomagokat életkor és érdeklődés szerint válogatják össze a gyermekek számára. Az idén harmincan kaptak névre szóló ajándékokat. Az elmúlt ünnepekről pozitív visszajelzések érkeztek, hiszen a kicsik minden esetben új és a vágyaiknak megfelelő játékokat kaptak, mondta el lapunknak Angermanné Csaba Edina. A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője kérdésünkre megjegyezte, a központ már nem ad tovább használt játékokat, azok kifogásolható minősége miatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában