Közösség

2024.01.10. 08:00

Egyre közelebb kerülnek a berhidai településrészek

A város Veszprémi út melletti részén, Peremarton irányában több mint negyven építési telket értékesített az önkormányzat. A telkek több mint egyharmada már beépült, a többi lakóház pedig folyamatosan készül.

Benkő Péter

A Viola utcában már több házba beköltöztek a tulajdonosok Fotó: Benkő Péter

A területet azért ezen a helyen alakítottuk ki – tájékoztatta lapunkat Pergő Margit polgármester –, mert az új telkekről könnyen elérhető az iskola, az óvoda és a bölcsőde. Közművek közül az áram, a vízhálózat, a szennyvízcsatorna és a közvilágítás már elkészült, a nagyobb arányú, ötven százalék körüli beépítettség elérésekor tervezzük majd aszfaltburkolattal ellátni az utcákat. A telkek egyenként általában ezer négyzetméteresek, kimondottan földszintes házak kivitelezésére adtunk engedélyt. A már kész épületek közül több könnyűszerkezetes, de ez nem volt megkötés, csupán az építtetők saját döntése – mondta el a polgármester, aki örömmel tette hozzá, hogy az új utcában álló házakba már beköltözött családoknál több helyen születtek kisgyermekek, új berhidai polgárok.

Az új utcák virágokról kapják a nevüket, így például a már kész házak a Viola utcában állnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában