Díjátadó a Szilágyi Keresztény Iskolában

2024.01.31. 20:00

Kincsekként, saját nyelvükön beszéltek a természetről (képgaléria)

Óvodásoknak szervezett kétfordulós természetismereti vetélkedőt a veszprémi Szilágyi Keresztény Iskola. Az intézmény, melyet a vallásos nevelés, a magyar népi kultúra ápolása mellett a természet iránti elköteleződés is jellemez, idén tizedik alkalommal hirdette meg a versenyt.

Benkő Péter

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az iskola 2005 óta viseli az öko-, 2012 óta az örökös ökoiskola címet, ezen indíttatásból szóltak az óvodásokhoz. A versenyen a város tizenöt óvodája vett részt, 335 gyermek küldött be feladatlapot, ebből 270 kisgyerek oldotta meg mindkét forduló feladatait, nekik ajándékokkal köszönték meg kitartásukat. A résztvevők száma évről évre nő, az iskola sok óvodást tud megszólítani. A versenyhez tartozott egy két fordulóból álló feladatlap kitöltése és egy rajzpályázat, utóbbin az Angyalbárányok című meséhez készíthettek alkotást a gyerekek tetszőleges technikával.

A díjátadón Hegedűs Barbara alpolgármester a gyerekekről szólva elmondta, jó látni, hogy saját nyelvükön, rajzaik által fejezik ki, amit a természetből ismernek. – Kincsekként mutattátok meg másoknak, ami a legfontosabb az életetekben – mondta az alpolgármester, kiemelve a szülők szerepét, akik a gyerekeket segítették, bátorították, s háláját fejezve ki az óvodapedagógusok munkájáért, az összefogásért.

Eveli Péter igazgató a köszönet hangján szólt munkatársaihoz a remek csapatmunkában történt szervezésért, mely az alsó tagozatos, illetve a feladatlapok továbbításában részt vevő kollégáik, a technikai személyzet és szponzoraik segítségével valósult meg. – Hiszünk abban, hogy jövőnk záloga, ha gyermekeink megértik a természet törvényszerűségeit, képesek lesznek eligazodni az információdús világban. Környezetünket általuk tudjuk megóvni, azon munkálkodunk, hogy mindez eredményes legyen – foglalta össze. Lapunknak elmondta, díjazták a versenyre nevező óvodákat, a rajzpályázatra beérkezett munkákat és az egyéni feladatlapokat.

Az iskola negyedikes néptáncosai saját produkcióval varázsolták ünneppé a díjátadót, majd a nagycsoportos ovisokat bevonva, közös táncban őket is megmozgatták. 

Idén a nevezett ovisok létszáma alapján a Bóbita Körzeti Óvoda nyerte az első helyezést. A rajzpályázat legjobbja László Emília lett az Örömhír Óvodából, különdíjat nyert Horváth Lilien a Szent Margit és Pethő-Veisz András a Kastélykert Óvodából. Az egyéni feladatlap első helyezettje Babári Máté a Hársfa Óvodából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában