Enterális járvány

2024.02.13. 14:35

139-en betegedtek meg egy Veszprém vármegyei iskolában

Egy Veszprém vármegyei általános iskolában 2024. január 25-én hányással, hasmenéssel, hasi fájdalommal és légúti tünetekkel járó enterális járvány kezdődött, 418 fő exponáltból 139 fő (138 tanuló, 1 dolgozó) betegedett meg.

Juhász-Léhi István

Két fő kórházi kezelésre szorult, írta meg laptársunk, a VAOL a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központra hivatkozva.

Mint az kiderült: 2024. február 2-án a területileg illetékes járási hivatal munkatársai az iskolában helyszíni járványügyi vizsgálatot végeztek, és ezzel egy időben határozatban folyamatos fertőtlenítést rendeltek el. 

A megbetegedéseknél az élelmiszer-eredet nagy valószínűséggel kizárható. Két betegtől származó székletminta laboratóriumi vizsgálata folyamatban van.

Munkatársunk azonnal felvette a kapcsolatot a Veszprémi Tankerületi Központtal. Válaszukból kiderült, hogy a fenntartásukban működő köznevelési intézményekben nem történt ilyen arányú megbetegedés. A vármegye többi részéből egyelőre nincs új hírünk az üggyel kapcsolatban, amint ez változik, frissítjük cikkünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában