Önkormányzat

2024.02.20. 17:30

A veszprémi közvilágítás rekonstrukcióját helyszíni felmérés előzi meg

A város közvilágítási hálózatának fejlesztése során a tervezési folyamat részeként szükségszerű a meglévő közvilágítási hálózat műszaki felmérése, amely alapján a tervezéshez szükséges alapadatok a megfelelő pontossággal a tervezők munkáját, a tervezés megfelelő megalapozottságát segítik, tájékoztatta lapunkat a veszprémi önkormányzat.

Juhász-Léhi István

A műszaki felmérés alkalmával a város teljes közvilágítási hálózatának helyszíni szemléje történik meg, amelyet négy képzett szakemberből álló gárda végez. Ennek során a közvilágítással érintett utcákban mobiltelefonra telepített applikáción keresztül rögzítik a tervezéshez szükséges adatokat, amelynek része a fénypontok környezetének fényképes dokumentálása és a gépi adatfelvétel a fénypontok különböző műszaki tulajdonságairól.

A műszaki felmérés alkalmával a város teljes közvilágítási hálózatának helyszíni szemléje történik meg
Forrás: pexels.com/Illusztráció 

A közlemény szerint a helyszíni felmérés fénypontonként nagyjából 3-5 percet vesz igénybe, ezalatt a szakemberek az egyes fénypontok környezetében, jellemzően közterületen tartózkodnak. A felmérést végző szakemberek a munkavégzés során jól felismerhetőek lesznek, láthatósági mellényt viselnek. A felmérés folyamata nem igényel lakossági kapcsolatfelvételt, a szakemberek kizárólag közterületen tartózkodva teljesítik a munkájukat. A város teljes közvilágítási hálózatának felmérése februárban és márciusban történik, ez idő alatt kérik a lakosság türelmét, partnerségét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában