Finomságok

2024.02.02. 12:00

Almádiak Napja: Békebeli gasztropiknik a közösségért

Február 3-án, reggel nyolc órától rendkívül gazdag programmal, neves zenei előadók részvételével tízezer vendéget várnak a szervezők Balatonalmádi nagyszabású közösségi ünnepére, az Almádiak napjára, a patinás vörösberényi Kerényi Imre Kult-Magtárba.

Veol.hu

Forrás: Domján Attila / Önkormányzat

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott, immár harmadik alkalommal megrendezett egésznapos piknik ötletgazdái Fabó Péter polgármester és a Megfőzzük Almádit nonprofit gasztrokulturális egyesület, szervezői Balatonalmádi önkormányzata és a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár.

Almádiban ezen a napon minden a közösségről szól. Az itt élők számára különösen fontos a főzőverseny, melyen a város legízletesebb egytálételét keresi az idén rekordszámban induló 42 csapat. Az ételeket Trokán Péter, Jászai Mari-Díjas színművész, Kocsis Bálint mesterséf és Némethné Borsi Izabella alkotta zsűri értékeli.

- Úgy gondoltam, hogy Balatonalmádi négy városrészének, az ősi Vörösberénynek, a nyaralós, mégis városias Budatavának, a központi Almádifürdőnek és a zöldövezeti Káptalanfürednek egyre több találkozási alkalmat kell teremtenünk. Így született meg az Almádiak napja, ahol főzünk, beszélgetünk, egymás produkcióiban gyönyörködünk, értékes időt töltünk együtt – mondta el Fabó Péter ötletgazda, a város polgármestere.

Forrás: Domján Attila / Önkormányzat

A kezdeményezés élére állt a Megfőzzük Almádit egyesület, melynek elnöke, Tornyos Balázs szerint legfontosabb a közösség. Mindig nagy élmény, ha az egyesületi tagok összejönnek, együtt főznek, beszélgetnek. Az Almádiak napja a kultúra és a gasztronómia ünnepe is. A hagyományos magyar konyha mellett mediterrán ízvilág, vegán ételek és édességek is lesznek. Aki eljön, nem fog csalódni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában